Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: potrawy mleczne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag chudego białego sera
  • 15 dag selera
  • 15 dag jabłek
  • 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
  • 3 szklanki jogurtu
  • sok cytrynowy lub ocet owocowy,
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Ser pokrajać w kostkę. Seler i jabłka umyć, obrać, opłukać. Jabłka pokrajać w drobną kostkę, skrapiając sokiem cytrynowym lub octem owocowym. Seler utrzeć na tarce z dużymi otworami. Rozdrobnione jabłko i seler wymieszać z serem i nacią pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Jogurt rozmieszać i polać nim wyłożoną na salaterkę sałatkę. Podawać bez dodatków lub z chrupkim pieczywem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl