Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
kategoria: potrawy mleczne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag białego chudego sera
  • 30 dag porów
  • 4 łyżki umytej, drobno posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego lub zaprawy do zup typu maggi
  • sok cytrynowy lub ocet owocowy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
Przepis:

Ser pokrajać w kostkę. Pory oczyścić, przyciąć stwardniałe części zielone, umyć bardzo starannie, sprawdzając, czy pomiędzy zewnętrznymi liśćmi nie pozostały resztki ziemi. Osączyć. Oliwą lub olej rozetrzeć z sosem sojowym i sokiem cytrynowym lub winnym octem. Rozprowadzić 3-4 łyżkami chłodnej przegotowanej wody, dodać roztarty czosnek. Pory pokrajać w cienką słomkę, wymieszać z przygotowanym sosem a następnie z pokrajanym serem i rzeżuchą. Wyłożyć na salaterkę. Podawać bez dodatków lub z pieczywem chrupkim.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~HENRYK S2008-05-18 12:27
SMACZNA PIKANTNA, LATWA DO WYKONANIA

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl