Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania - około 30 minut.
  • 300 g pieczarek
  • 1 żółtko ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 sardela solona (anchois)
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
Przepis:

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i drobniutko pokroić na plasterki. Pietruszkę i sardelę wcześniej wypłukaną z soli i oczyszczoną z ości dokładnie posiekać i włożyć do rondelka. Dodać rozdrobnione żółtko, wlać oliwę, sok z cytryny, włożyć roztarty czosnek i posolić. Wszystkie składniki ucierać tak długo, aż sos nabierze jednolitej konsystencji. Grzyby podawać rozłożone płasko na talerzykach i polane sosem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl