Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 maja 2018. Imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 8 solonych kilek lub filetów anchois
  • 10 dag wędliny (szynka lub kiełbasa)
  • 2 jajka
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchwie
  • 4 marynowane ogórki
  • jabłko
  • pół szklanki zielonego groszku
  • pół szklanki majonezu
  • sól
Przepis:

Ziemniaki, marchew i jajka ugotować, pokrajać w kostkę, 1 jajko zostawiając do dekoracji. Ogórki obrać i także pokrajać. Jeśli groszek jest świeży - ugotować go. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, włożyć do salaterki, na wierzchu położyć przepołowione i oczyszczone kilki (można je ozdobnie zwinąć) lub filety anchois; położyć także zwiniętą w ruloniki wędlinę, przybrać boki zielonym groszkiem i talarkami jajka na twardo.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl