Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 maja 2018. Imieniny: Amandy, Jana, Juliana
kategoria: sałatki
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 średnie piersi z kurczaka
  • 8 ogórków konserwowych
  • 4 cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • ketchup
  • sól
  • przyprawa do gyrosa
Przepis:

Kapustę poszatkować, trochę posolić i całość wymieszać rękami, lekko ugniatając.
Odstawić, a w tym czasie przygotować resztę składników.

Piersi z kurczaka umyć, pokroić drobno w kostkę. Następnie usmażyć na oleju, dodając sporą ilość przyprawy do gyrosa. Mięso odstawić do ostygnięcia.
Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.

Do przeźroczystego naczynia - wtedy jest najlepszy efekt warstw w sałatce - na dno ułożyć ciasno połowę kapusty.
Kolejną warstwą jest wymieszana cebulka z majonezem. Na to polać trochę ketchupu.
Dalej kładziemy chłodne już mięso, następnie pokrojone ogórki, na nie wysypujemy odcedzoną kukurydzę z puszki, a na samym wierzchu drugą połowę kapusty.
źródło przepisu: Iza
przepis dodany przez: madzia

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~jaśmina2012-05-13 15:48
zawsze jest zjedzona
~kuchareczka2011-11-18 21:40
jest wyśmienita :)
lucyna1232011-06-26 20:33
ten przepis jest super
~maria2011-06-19 17:17
sałatka super polecam

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl