Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: sałatki
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • kapusta pekińska
  • średniej wielkości pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • kukurydza w puszce
  • 4 ogórki konserwowe
  • keczup najlepiej pikantny pudliszki
Przepis:

Kapustę i ogórki kroimy, wrzucamy do półmiska, dodajemy kukurydzę, mieszamy i odstawiamy.
Pierś kroimy w drobną kosteczkę i dusimy na niewielkiej ilości oleju razem z przyprawą do gyrosu, im więcej przyprawy tym sałatka bardziej pikantna.
Jak pierś już będzie gotowa dodajemy ją do reszty składników, mieszamy i polewamy na koniec keczupem, nie dodajemy żadnych przypraw!!!!
Smacznego.
źródło przepisu: Beata
przepis dodany przez: madzia

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~aga2010-12-28 19:06
beznadzieja
~Iz2009-12-11 01:25
A ja taką sałatkę robię inaczej, warstwowo: pierś kurczaka usmażona z przyprawą gyros lub curry na dno naczynia, potem pokrojony ogórek kiszony, potem warstwa pokrojonej cebuli, warstwa sosu majonez +ketchup, na koniec kapusta pekińska pokrojona w kostkę. Sukces gwarantowany! Pęknie prezentuje się w szklanym naczyniu, polecam!
~Anna2009-11-26 16:55
Sałatka jest naprawde pyszna :)
~Marta2009-10-21 08:46
Bardzo pyszna sałatka dodaje do niej jeszcze majonez marchewke i groszek pyszne!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl