Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Czas przyrządzania i gotowania - 20 minut.
  • 400 g zimnego ugotowanego mięsa
  • 2 filety anchois
  • 1 ząbek drobno pokrojonego czosnku
  • 1 pokrojona w plastry szalotka
  • 1 pokrojona w cienkie plastry mała cebula
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżka posiekanego świeżego estragonu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 8 posiekanych listków bazylii
  • 4 pokrojone w plasterki małe ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy francuskiej (dijon)
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
Przepis:

Cebulę i szalotkę włożyć do rondla i zalać octem. Gotowaną wołowinę pokroić w kostki o boku 2 cm i ułożyć w salaterce. Do mięsa dodać natkę pietruszki, bazylię, czosnek i estragon. Cebulę i szalotkę odcedzić, wymieszać z kaparami, ogórkami oraz pokrojonymi filetami anchois, a uzyskaną w ten sposób masę dodać do mięsa, dokładnie wymieszać i doprawić łyżką octu winnego. Musztardę rozetrzeć w małej ilości oliwy na gładką masę, dolewając bardzo powoli resztę oliwy jak do majonezu. Tak przygotowanym sosem polać sałatę, dodając - jeśli potrzeba - sól i pieprz.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl