Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 listopada 2018. Imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 niewielka dynia (ok. 1 kg)
  • ocet
  • 1 pęczek koperku
  • 1 filiżanka oleju
  • sól
  • 2 filiżanki kwaśnej śmietany
Przepis:

Dynię obrać, rozkroić na pół, pestki usunąć łyżką, miąższ utrzeć na tarce o dużych otworach, posolić, polać 2 łyżkami octu i włożyć do salaterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z lekko podgrzanym olejem i odrobiną octu i polać tym utartą dynię. Sałatkę posypać drobno posiekanym koperkiem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Enji:)2008-08-21 21:25
spoko przpis muszę wyprubować;D

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl