Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 lutego 2018. Imieniny: Boguty, Bogusza, Macieja
kategoria: przetwory
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 3 kg ugotowanych buraków
  • 6 papryk czerwonych
  • 3 duże cebule

    Zalewa:
  • 1 szkl. wody
  • ¾ szkl. cukru
  • ¾ szkl. octu
  • szkl. oleju
Przepis:

Paprykę skręcić osobno w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę.
Składniki zalewy zagotować - gotujemy 1 minutę. Do zalewy dajemy paprykę i cebulę, - gotujemy 5 minut.
Buraki utrzeć na grubej tarce, dodać do zalewy, dokładnie wymieszać i włożyć do słoików. Krótko pasteryzować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl