Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • cukier 1/3 łyżeczki
  • pieprz czarny 1/3 łyżeczki
  • sól 1/3 łyżeczki
  • śledzie solone np. matiasy 4-5 połówek
  • majonez 1 słoik mały
  • cebula 1 duża
  • ogórki kwaszone 4-5 szt
  • ziemniaki gotowane w mundurkach 4-6 szt
  • buraki ćwikłowe 2 szt
Przepis:

Buraki ugotować do miękkości, podobnie jak ziemniaki - ugotować w łupinach. Ostudzić.

Ryby pokroić w kosteczki (wielkości ziarna kukurydzy). Buraczki i ziemniaki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Ogórki pokroić w kosteczkę a cebulkę odrobinę drobniej.

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie jest gotowa do próbowania.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl