Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dag mieszanych marynowanych pikli (papryki, ogórków, marchewki, kalafiora, cebulek perłowych)
  • 15 dag łagodnego sera żółtego (ementaler, gouda),
  • 15 dag miękkiego sera pleśniowego (camembert, brie) lub 15 dag fety
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
Przepis:

Pikle osączyć z zalewy. Większe kawałki warzyw pokroić w drobną kostkę lub w cienkie paski.
Połowę żółtego sera zetrzeć na tarce, a resztę pokroić w małą kostkę. Miękki ser pleśniowy (lub inne) pokroić na niewielkie cząstki.

Olej ubić z sosem sojowym, musztardą miodową, oraz sokiem z cytryny. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Pikle oraz rozdrobnione sery polać sosem, delikatnie wymieszać. Sałatkę ułożyć w szklanych salaterkach i posypać posiekaną natką pietruszki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl