Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 11 grudnia 2018. Imieniny: Biny, Damazego, Waldemara
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg ugotowanego lub wźdzonego dorsza
  • 1 /2 kg obranej cebuli pokrajanej w krążki
  • 1/2 kg pomidorów pokrajanych w plasterki
  • 2/3 szklanki oliwy
  • 1/3 szklanki octu )6 proc.)
  • 1 /4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
Przepis:

1. Ugotowaną rybę ostudzić. obrać z ości ułożyć pośrodku półmiska.
2. Cebulę i pomidory ułożyć wokół ryby.
3. Wlać do małego słoika (twist) oliwę, ocet, doprawić solą i pieprzem, mocno wstrząsać. Sosem tym polać sałatkę.
4 Podawać ze świeżym białym pieczywem lub z ziemniakami z wody.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl