Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 40 - 50 dag makaronu krótka forma (ryżowa lub gwiazdeczki; ewent. zacierka)
  • 40 dag pieczarek
  • sól
  • 2 cebule
  • oregano
  • imbir świeży
  • oliwa z oliwek
  • 8-10 oliwek nadziewanych papryką
Przepis:

Makaron - drobniutki gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki, myjemy, oczyszczamy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce, skrapiamy sokiem z cytryny lub roztworem kwasku cytrynowego i wody.
Oliwki osączamy i siekamy.
Również imbir (odrobina) po obraniu drobniutko siekamy.

Cebule 2 duże sztuki obieramy, płuczemy, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę i dusimy ją.
Gdy cebula zeszkli się dodajemy posiekany imbir, pieczarki, i dusimy je na złoty kolor.

Do odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki z imbirem i cebulą, odrobinę soli i oregano - do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy, układamy w salaterce.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl