Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 15 dag gotowanego mięsa
  • 20 dag ciemnego chleba
  • 2 ogórki
  • szklanka świeżo kwaszonej kapusty
  • 2 pory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gotowane marchwie
  • 2 gotowane ziemniaki
  • 2 szklanki gotowanej fasoli
  • szklanka wysuszonych nasion konopi (tzw. siemię konopne)
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
Przepis:

Mięso i chleb pokrajać w niewielką kostkę. Obrane ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pory, marchew i ziemniaki pokrajać, dodać gotowaną fasolę, kiszoną kapustę i rozgniecione z solą ząbki czosnku. Olej słonecznikowy rozgrzać i zalać nim wymieszane składniki, jeszcze raz zamieszać, naczynie przykryć i dobrze nim kilka razy potrząsnąć. Umyte i ususzone siemię wsypać na patelnię i uprużyć na sucho, wsypać do glinianej miski i utłuc, aż zrobi się szarobiała masa. Pokryć nią powierzchnię sałatki. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl