Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 marchewki z zupy
  • 1 pietruszka z zupy
  • 1/8 selera z zupy
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 2 jajka na twardo
  • 2 duże korniszony
  • ½ jabłka
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki majonezu
Przepis:

Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaki, korniszony, jajka, jabłko pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać wszystko razem dodając groszek, kukurydzę, oliwę i majonez. Doprawić solą, pieprzem i musztardą.


Do sałatki można dodać pozostałości np. kiełbasy, parówki, ryby wędzonej, utarty gotowany buraczek, gotowane lub pieczone mięso, śledzia. Zasada jest taka by wykorzystać to co jest w domu. Np. puszkę groszku dzielę na pół. Jedną część dodaję do sałatki, a drugą zamrażam i mam do zupy krem z zielonego groszku. Tak samo z kukurydzą. Jedna część pozostaje zamrożona np. do sałatki z makaronu z zupek chińskich i pieczonego kurczaka.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl