Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4-5 średniej wielkości ziemniaków
  • 25 dag gotowanej lub pieczonej wieprzowiny
  • 2 jajka
  • jabłko
  • 2 kwaszone ogórki
  • 1 śledź
  • 25 dag czerwonych buraczków (2 średniej wielkości)
  • Sos:
  • pół szklanki gęstej śmietany
  • łyżka utartego suchego chrzanu
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżeczka musztardy
  • pół szklanki posiekanej zieleniny (koper, pietruszka)
  • sól
Przepis:

Ziemniaki i buraczki ugotować w łupinach, po ostudzeniu obrać i pokrajać w kostkę. Śledzia wymoczyć, jajka ugotować na twardo. Wszystkie składniki pokrajać w jednakową kostkę i wymieszać z sosem. Przyrządzając sos, wszystkie składniki dokładnie wymieszać i osolić do smaku.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~????2011-05-15 11:45
pokroić nie pisze sie pokrajać

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl