Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: sałatki
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg szpinaku
  • 1 obrana średnia cebula, pokrajana w plasterki
  • 2 jaja na twardo posiekane
  • 2 gruszki (w przepisie oryginalnym gruszki awokado)
  • sok z cytryny lub 2 łyżki octu (6 proc.) i 4 łyżki i wody
  • 1/2 łyżeczki cukru
Przepis:

1. Szpinak przebrać, odciąć ogonki, wypłukać kilka razy w dużej ilości wody, dokładnie osączyć i osuszyć w czystej ściereczce.
2. Dokładnie rozdrobnić, ułożyć w salaterce.
3. Cebulę rozdzielić na pierścionki; dodać do szpinaku.
4. Obrać gruszki, usunąć gniazdka nasienne, pokrajać w plasterki.
5. Gruszki, jaja włożyć do salaterki, wszystko lekko wymieszać.
6. Do małego słoika (twist) wlać oliwę, dodać czosnek, sok lub ocet z wodą, doprawić solą, pieprzem i cukrem, mocno wstrząsać.
7. Sosem tym polać sałatkę, lekko wymieszać.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl