Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2018. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
kategoria: dekoracje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 duża cukinia
  • kawałek marchewki (białej rzodkwi lub korniszon)
  • liście selera lub zielonej pietruszki
  • ½ szklanki octu
  • 1 litr wody
Przepis:

Cukinię umyć i przekroić na pół wzdłuż. Wydrążyć miękki środek. Brzegi ponacinać małym nożykiem tak by tworzyły się ząbki. Ocet wymieszać z wodą. Cukinie zanurzyć w zakwaszonej wodzie i zostawić na 10 minut (nie będą żółkły jak dłużej postoją). Wyjąć z wody, osuszyć, układać korniszony (lub to co tam ma być). Dekorować różyczką z marchewki (białej rzodkwi do grzybków - czarnych oliwek, lub korniszona do pomidorków) i liśćmi selera. Paterę na której mają leżeć przykryć białymi, papierowymi, ażurowymi serwetkami i ułożyć na nich napełnione cukinie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
czekoladka1452008-11-06 10:34
fajny pomysł!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl