Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2017. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: sałatki
średnia ocena: 4.50
autor zdjęcia: macinros
    Składniki:

  • kilkanaście liści sałaty
  • 8 rzodkiewek
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 200 g bundzu (wędzony, naturalny, z czarnuszką lub czosnkiem niedźwiedzim)
  • kilka kawałków marynowanej papryki
  • kilka zielonych oliwek
  • oliwa
  • sos na bazie octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Umytą sałatę porwać palcami i wrzucić do salaterki, następnie dodać pokrojoną w talarki rzodkiewkę, pokrojony w kostkę bundz i pociętą w paski marynowaną paprykę.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni i dodać do reszty składników.
Na końcu dodać zielone oliwki.
Całość przyprawić solą, pieprzem, oliwą i ulubionym sosem na bazie octu balsamicznego (np. sos z octu balsamicznego i fig).
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
lemoniadowa_joan2012-12-06 19:40
Bardzo ciekawy przepis, ale u mnie za diabła nie kupisz bundzu. Dodałam tofu wędzone z Polsoi. Też wyszło znakomite.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl