Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: kasze, ryż
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy (słonecznikowa)
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 3 szklanki wody
Przepis:

W rondelku rozgrzać oliwę z masłem. Wsypać ryż i smażyć mieszając przez 3 minuty. Zalać wodą. Dodać kostkę bulionową. Doprowadzić do wrzenia. Wsypać kurkumę. Zmniejszyć gaz i gotować aż ryż wchłonie całkowicie płyn. Zestawić z gazu. Zawinąć w kocyk i zostawić pod przykryciem ma minimum 10 minut by ryż "doszedł".
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl