Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: kasze, ryż
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 g przerośniętego boczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g czerwonej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 l bulionu mięsnego
  • 1 opakowanie sosu myśliwskiego
  • 250 g długoziarnistego ryżu
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Boczek pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać.
Strąki papryki przepołowić, po usunięciu gniazd nasiennych umyć i pokroić w kostkę.
Olej rozgrzać na żeliwnej patelni, podsmażyć na nim boczek, dodać cebulę, czosnek i zeszklić. Następnie dodać paprykę i całość dusić ok. 2 minut. Wlać bulion i podgrzewać kilka minut.

Sos myśliwski przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać ryż, całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut.

Do ryżu dodać bulion z boczkiem i warzywami, gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwonym winem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl