Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 sierpnia 2018. Imieniny: Bernarda, Sabiny, Samuela
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 średniej wielkości filet z pangi (lub innej białej ryby)
  • 15 dag surowego boczku
  • 1 cebula
  • 10 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 jajko
  • olej
  • 1 łyżka masła
Przepis:

Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego (lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody).
Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano.
Przestudzone dodać do masy rybnej.
Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki.
Dosypać trochę bułki tartej (ok. 4 łyżek) tak by dało się formować kotlety.
Doprawić solą i pieprzem.
Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron.
Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety.
W ostatnim momencie smażenia dodać masło.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl