Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 listopada 2018. Imieniny: Amielii, Idalii, Leopolda
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 płaty Tilapii średniej wielkości
  • 2 cebule
  • ½ szklanki piwa
  • 2 mini kosteczki Knorra "Prażona cebulka"
  • ½ łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz czarny grubo mielony do posypania ryby
  • 10 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • oliwa do smażenia
Przepis:

Rybę osolić, popieprzyć. Filety przekroić na połówki. Skropić sokiem z cytryny.
Cebule utrzeć na miazgę na drobnej tarce jarzynowej. Zrobić ciasto z piwa, jajek, mąki. Dodać miazgę z cebuli, rozkruszone mini kosteczki Knorra, pieprz, paprykę.

Na patelni rozgrzać oliwę. Filety rybne maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę.

Podawać z surówka z kiszonej kapusty. Można podać do tego ziemniaki z wody, ale niekoniecznie.

Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych. Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz. Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa, albo obiad mają jeść również dzieci, proponuję zastąpić Piwo mlekiem. Ciasto będzie delikatniejsze, a smaku to nie pogorszy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl