Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 spora porcja bigosu (z kiszonej kapusty, lub z kiszonej i słodkiej)
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz mielony
  • usiekana natka pietruszki
  • 2 łyżeczki rozdrobnionego rozmarynu
Przepis:

Ziemniaki wyszorować (nie obierać), pokroić na ósemki. Zalać wodą tak by je zakryła. Dodać masło, olej, kostkę bulionową, rozmaryn. Gotować do miękkości.

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Pomidory pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dusić na nim paprykę z pomidorami tak by zmiękły. Wrzucić do bigosu.

Ziemniaki odcedzić. Wrzucić do bigosu, wymieszać. Wsypać natkę pietruszki. Doprawić pieprzem. Chwilę dusić delikatnie mieszając (tak by ziemniaki się nie rozpadły). Można dodatkowo doprawić mieloną papryką, sosem sojowym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~WIEŚIEK2010-02-02 01:18
NORMALNE,PROSTE LECZ ZMYSŁOWE POŁĄCZENIE BRAWO.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl