Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lutego 2018. Imieniny: Damiana, Romana, Romany
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 6-8 kiełbasek (najlepiej Pork Sausages)
  • 5 łyżek oliwy
  • ½ kubka mąki
  • 3 jajka
  • ¼ kubka mleka
  • ¼ kubka wody
Przepis:

Angielska zapiekanka. Nazwa potwierdza, że mit o braku poczucia humoru u Anglików jest tylko mitem.

Kiełbaski podsmażyć na oliwie na rumiano. Z mąki, wody, mleka, jajek zrobić naleśnikowe ciasto. Kiełbaski ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wlać pozostałą oliwę i wstawić do piekarnika na parę minut.
Gdy oliwa będzie gorąca, zalać kiełbaski ciastem i ponownie wstawić do piekarnika. Zapiekać przez ok. 15 minut, aż ciasto "spuchnie" i zrobi się złoto – brązowe. Podawać na gorąco.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~irena2008-11-14 19:15
Dziękuję za odpowiedż. W przyszłym tygodniu zrobię. Powinno być smaczne. Pozdrawiam.
~Babciagramolka2008-11-10 14:11
To są angielskie kiełbaski. W kraju używałam naszych polskich białych surowych, cienkich
~irena2008-11-08 20:42
Gdzie można kupić takie kiełbaski?
kamila12342008-10-14 12:15
Przepis prezentuje się super, ale nazwa mniej ...

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl