Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 3 duże plastry szynki konserwowej
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • ½ litra rosołu drobiowego (lub wołowego)
  • groszek konserwowy
  • marynowane warzywa (niekoniecznie)
  • 4 łyżeczki żelatyny
Przepis:

Ugotować jajka na twardo, obrać, rozetrzeć na miazgę z majonezem. Doprawić solą.
Posmarować plastry szynki pastą jajeczną.
Zwinąć w ruloniki. Każdy przekroić ostrym nożem na 3 części.
Ułożyć w pojemniczku. Obłożyć groszkiem i warzywami.

Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody i rozpuścić ją we wrzącym rosole.
Doprawić rosół pieprzem. Lekko ostudzić i takim zalać delikatnie ruloniki szynki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Podawać z octem, cytryną, chrzanem – jak kto lubi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl