Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 maja 2018. Imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 5-6 pieczarek
  • 10-15 dag sera żółtego w kawałku
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • olej
  • bułka tarta
  • jajko
Przepis:

Pierś z indyka wypłukać, następnie przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki, a następnie każdy z nich na 3 części w poprzek. Pieczarki obrać, umyć i pokroić drobno. Następnie podsmażyć na oleju z pokrojoną w kosteczkę cebulką (2-3min). Ser żółty pokroić w długie, ale wąskie słupki. Każdy kawałek piersi lekko roztłuc (żeby nie były za bardzo rozbite) i posypać solą, pieprzem. Na każdy kawałek - z brzegu - kłaść słupek sera (lub dwa) i posypać pieczarkami, następnie zwijać w rulonik.
W roztrzepanym jajku maczać roladki, a następnie w bułce tartej - z każdej strony. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju, obracając roladki. Smażyć aż z każdej strony będą koloru złocistego. Najlepiej podawać na ciepło - do obiadu, ale też jako przekąska na wieczór.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~dorota2009-01-21 14:53
przepyszne
~irena2008-10-02 20:08
Takie roladki są pyszne.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl