Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 sierpnia 2018. Imieniny: Cezarego, Marii, Zygfryda
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika4
    Składniki:

  • 80 dag piersi z indyka
  • 25 dag botwinki lub pora
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szklanki rosołu
Przepis:

Botwinkę sparzyć wrzątkiem, opłukać zimną wodą, osuszyć
lub (w zależności od sezonu)
Pory przeciąć wzdłuż na połowę, zblanszować, osączyć.

Mięso umyć, osuszyć, naciąć, formując płaski płat. Obłożyć je botwinką lub porami, posypać tartą bułką i gałką muszkatołową. Zwinąć mięso z nadzieniem w roladę, obwiązać mocno sznurkiem, posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć na oleju, podlać rosołem. Dusić 40 minut często obracając.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl