Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • 8 pokrojonych w pół plasterki i usmażonych na rumiano pieczarek (na 1 łyżce masła)
  • 8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty
  • 1 żółtko
Przepis:

Ciasto rozmrozić. Przeciąć na 8 części.
Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek.
Zwinąć jak rogaliki. Posmarować ciasto żółtkiem.
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do zarumienienia przez 20 minut.
Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl