Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 maja 2018. Imieniny: Eweliny, Jana, Pawła
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 jajka
  • 1 1/4 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody
  • 4-5 łyżek posiekanej cebuli
  • 3 szklanki posiekanej białej kapusty
  • 3 łyżki masła lub oliwy
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • sól
Przepis:

Kapustę drobno posiekać i ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę podrumienić na maśle/oliwie.
Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki.
Do ciasta dodać kapustę i cebulę, wszystko wymieszać.
Na koniec doprawić przyprawami, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i sodę.
Wszystko delikatnie wymieszać i kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl