Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 50 dag malin
  • 2 jajka
  • 1 duża śmietana (1 ½ szklanki)
  • ¾ szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru + cukier do posypania
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego (lub cukier waniliowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • bita śmietana
Przepis:

Żółtka zmieszać ze śmietaną, jogurtem, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym, mąką, szczyptą soli. Dodać ubitą z cukrem pianę z białek. Wymieszać. Włożyć umyte i odsączone maliny (ok. 15 dag odłożyć do posypania racuchów). Delikatnie zamieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z bitą śmietaną, posypane cukrem i malinami. Ja dodaję aromat waniliowy (nie olejek), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl