Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • mandarynki konserwowe 314 ml
  • rum
  • twarożek 50 dag
  • śmietana kwaśna gęsta 25 dag
  • cukier 8 dag
  • cukier waniliowy 1 opak
  • czekolada 8 dag
Przepis:

Mandarynki osączyć.
Serek utrzeć ze śmietaną, cukrem waniliowym, cukrem, łyżką rumu oraz 5 łyżkami syropu z mandarynek. Dodać owoce.
Zetrzeć czekoladę. Połowę czekolady przesypać do pucharków, przykryć warstwą kremu. Deser posypać resztą czekolady.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~mleczko2010-11-02 10:17
Bardzo dobry ale mam dzieci więc co dodać zamiast rumu !

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl