![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 lutego 2019. Imieniny: Anety, Lecha, Leona
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ptasie mleczko cytrynowe ®
Przepis: Upieczony biszkopt oziębić i wyrównać. Galaretki kolorowe (każdą oddzielnie) rozpuścić w 1/2 szklance wody i i po lekkim ostudzeniu wylać na głęboki talerz i odstawić do zastygnięcia. Następnie każdą pokroić w kostki, nie za małe. Owoce jeśli mają być to odcedzić i pokroić w kostkę. Galaretkę cytrynową razem z żelatyną namoczyć w szklance wody i pozostawić do napęcznienia. Po ok.5 minutach podgrzać i rozpuścić. Następnie oziębić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej zimną galaretkę cytrynową i od razu wsypać kostki galaretki i owoców. Wylać całość na biszkopt, Całość wyrównać i odstawić do zastygnięcia. Następnie rozpuścić galaretkę limonkową. W międzyczasie na zimnej masie ułożyć rodzynki i owoce. Zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia. Oczywiście nie musi być tu smak cytrynowy, można robić wg upodobania. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |