Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 grudnia 2017. Imieniny: Bogusława, Gracjana, Laury
kategoria: desery
średnia ocena: 4.80
autor zdjęcia: monika.p
    Składniki:

  • 2 bite śmietany w proszku
  • 200ml mleka
  • 1 galaretka truskawkowa (lub inna czerwona)
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka wiśniowa (lub pomarańczowa)
  • biszkopty lub herbatniki "Petitki"
Przepis:

Najpierw rozpuszczamy galaretkę truskawkową w połowie zalecanej ilości wody (czyli 1 szklanka wrzątku). Wystudzić.
1 bitą śmietanę miksujemy w 100 ml mleka, łączymy z wystudzoną galaretką.
Na dno foremki kładziemy biszkopty i na to wylewamy pierwszą warstwę ptasiego mleczka.
Dajemy do lodówki, aby stężało.
W tym czasie to samo robimy z galaretką agrestową i drugą bitą śmietaną.
Po ostudzeniu, wymieszaniu wylewamy na pierwszą warstwę i wstawiamy do lodówki, aby stężało.
Ostatnią galaretkę (wiśniową) rozpuszczamy w zalecanej ilości wody (czyli 0,5 l wrzątku) i po ostudzeniu zalewamy na powstałe ptasie mleczko.
Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji deser jest gotowy.
Smacznego!
źródło przepisu: Internet
przepis dodany przez: monika.p

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl