Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 października 2018. Imieniny: Celiny, Hilarego, Janusza
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 600 g chudego mięsa wieprzowego
  • 4 strąki papryki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 70 g tłuszczu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
Przepis:

Cebulę utrzeć i poddusić na tłuszczu, dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso i stale mieszając, gotować je przez kilka min. Potem posolić, dodać mieloną paprykę, podzielony na ćwiartki pomidor i rozgnieciony ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem. Strąki papryki pokroić w podłużne paski i dodać do mięsa, gdy będzie na wpół miękkie. Gotować dalej pod przykryciem do miękkości.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl