Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag masy kakaowej lub czekolady
  • 2 jajka
  • 25 dag cukru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki masła
  • skórka pomarańczowa cieniutko skrojona w paseczki
Przepis:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić grubą warstwą na pergaminie, pozostawić do zastygnięcia. Foremką lub kieliszkiem wykroić kółka, schłodzić w lodówce. Wymieszać pozostałe składniki, wstawić na mały ogień i ubijać, aż krem się zagotuje. Schłodzonym kremem przekładać czekoladowe kółka, składać po 2 kółka i udekorować skórką z pomarańczy.

Uwaga: pomarańczę bardzo starannie umyć i ostrym nożem kroić wąskie paseczki skórki
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl