Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: dekoracje
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • cukier puder 20 dag
  • masło lub masło roślinne 20 dag
  • żółtka jaj 3 sztuki
  • kakao 5 dag
  • mleko 1/2 szklanki
  • winiak 1 kieliszek
  • orzechy włoskie posiekane 1 łyżka
Przepis:

Cukier utrzeć z masłem na pulchną masę i nie przerywając ucierania dodawać po 1 żółtku.
Zagotować kakao z mlekiem, ostudzić, wlać do masy, dodać winiak i orzechy, starannie wymieszać.
Rozsmarowywać nożem maczanym w gorącej wodzie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl