Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 maja 2018. Imieniny: Amandy, Jana, Juliana
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 2.50
autor zdjęcia: madzia
    Składniki:

  • 2 średnie polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła

    Przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • papryka słodka
Przepis:

Polędwiczki wypłukać i osuszyć. Następnie pokroić na plastry o grubości około 2cm. Odrobinę posolić.

W osobnym naczyniu przygotować marynatę. Wymieszać musztardy (zamiast sarepskiej można użyć innej ulubionej, np. stołowej, rosyjskiej; a francuską też można pominąć dodając innej odpowiednio więcej), miód, oliwę oraz szczyptę pieprzu i po trochę ziół prowansalskich, majeranku i papryki.

W przygotowanej marynacie obtoczyć każdy kawałek mięsa i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na 2-3 godzinki.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, co jakiś czas przewracając. Gdy mięso będzie już trochę podpieczone dodać masło i dopiec, aż będzie miękkie.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl