Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: dania obiadowe
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 300 g ziemniaków gotowanych w łupi­nach
  • 1 plaster rostbefu
  • cebula
  • 40 g boczku
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki siekanej pietruszki
  • 2 łyżki szczypiorku
Przepis:

Ugotowane ziemniaki spłukać zimną wodą, obrać i odstawić na noc.
Mięso pokroić na kawałki. Cebulę i boczek po­kroić w kostkę, a ziemniaki w plasterki. Olej rozgrzać i podsmażyć mięso przez 2 min, stale obracając. Mięso wyjąć i przyprawić.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażyć boczek. Dodać ziem­niaki, podsmażyć je aż staną się chru­piące. Dwie minuty przed końcem sma­żenia dodać cebulę i natkę pietruszki. Dodać mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażyć.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~dzesi2009-08-11 21:02
jest super i bardzo prosty

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl