Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 lutego 2018. Imieniny: Boguty, Bogusza, Macieja
kategoria: przetwory
średnia ocena: 2.60
autor zdjęcia: krysia
    Składniki:

  • 6 kg ogórków
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki octu
  • 3 łyżki soli
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • gorczyca
  • liść laurowy
  • koper
Przepis:

Najlepsze są duże, dojrzałe ogórki.
Na początku ogórki umyć, obrać i pokroić na płaty (wzdłuż na 4-6 części), wyciąć nasiona, miąższ z ogórków.
Cebulę obrać i pokroić w paseczki.
Warzywa razem wymieszać w misce, do tego dodać przyprawy, ocet, cukier i sól. Dokładnie razem wymieszać i pozostawić na noc lub na kilka godzin, aż warzywa puszczą sok.
Następnie ogórki poukładać do słoików i zalać sokiem, który puściły.
Słoiki zakręcić i gotować około 10 minut na małym ogniu.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kaziu_612009-08-15 18:06
nareszcie jakaś odmiana w moim jadłospisie. biorę się do pracy, napewno będą dobre.
~ula2009-08-09 21:46
Dzieki za nowy przepis. są super. Pozdrawiam.
~krysia2009-07-25 13:28
Zdjęcie było robione zaraz po włożeniu ogórków do słoika. Zazwyczaj dojrzałe ogórki mają właśnie taki biały kolor. Pozdrawiam i naprawdę polecam!
~lolita2008-07-28 18:08
ja znam podobny przepis i moje wychodza lepiej apetyczniej te na zdjeciu jakies takie biale i nieapetyczne

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl