Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • Ciasto:
  • 40 dkg mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • otarta skórka z cytryny
  • 20 dkg masła
  • 2 jaja

    Nadzienie:
  • 25 dkg konfitury wiśniowej
  • 25 dkg wydrylowanych wiśni
Przepis:

Wiśnie myjemy, osączamy i mieszamy z konfiturą.
Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy, wykładamy nimi dno i boki tortownicy.
Na tak przygotowany spód kładziemy nadzienie, które przykrywamy pozostałym, cienko rozwałkowanym ciastem (możemy również ułożyć na wiśniach ozdobną kratkę z cienkich wałeczków).
Pieczemy ok. 45 min. w temp. 200 C.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl