![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 7 marca 2021. Imieniny: Flicyty, Kajetana, Pauli
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mączne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pizza rozmaitości
Przepis: Do przesianej mąki dodać rozmieszane w ciepłym mleku drożdże, sól, jajko, cukier i 1 łyżkę oleju (ja dodaję łyżeczkę ziół prowansalskich do ciasta). Wyrobić ciasto, rozwałkować w kształcie koła, wyłożyć do natłuszczonej formy lub prodiża, tak aby równomiernie pokrywało całe dno. Łyżkę oleju rozmieszać z koncentratem pomidorowym, posmarować całą powierzchnię ciasta, posypać bardzo obficie startym serem (który powinien być raczej zimny bo lepiej się ściera). Ser oprószyć mieloną papryką i mieszanką ziół lub przypraw. Następnie wzbogacamy pizzę wg potrzeb i smaku. Równomiernie rozłożyć pieczarki pokrojone i podpieczone z cebulką. Obłożyć całość plastrami pomidorów i kawałkami papryki i następnie plasterkami salami lub plasterkami mielonki. Całość gruba posypać tartym serem lub obłożyć plasterkami sera. Pieczemy ok. 30-45 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podajemy na gorąco, najlepiej z sałatą i białym wytrawnym winem (wersja dla dzieci nie obejmuje wina). Przed podaniem obficie polać ketchupem raczej łagodnym. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |