Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 września 2018. Imieniny: Dory, Gerarda, Maryny
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki
  • 20g drożdży
  • 1/5l letniej wody
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • przyprawa do pizzy
  • ketchup
Przepis:

Mąkę wsypać do miski, posypać solą, dodać oliwę. Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody, a następnie dodać do mąki. Całość wyrabiać na gładkie ciasto, dodając powoli resztę wody (wyrabiać około 5 minut). Gdy ciasto jest za suche można dodać odrobinę oleju lub wody. Następnie odstawić ciasto do wyrośnięcia, przykrywając miskę ściereczką. Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną olejem blachę. Smarujemy niewielką ilością ketchupu (można z dodatkiem przypraw), następnie kładziemy składniki według uznania (szynka, salami, kurczak, papryka, pomidor, ananas, kukurydza, szczypiorek). Całość posypujemy przyprawą do pizzy i startym serem. Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~mm2009-01-28 15:55
Dzisiaj mam ogromną ochotę na pizzę. Przepis wydaje się ciekawy, a skoro sprawdzony przez innych to też się skuszę :) Pozdrawiam
~zuzia2007-11-12 10:09
pizza super
~Ula2007-09-19 10:17
jutro sprobuje:)
~dorcia2007-09-13 22:48
od 10 lat używam taki przepis, tylko nie ważę i nie mierzę - ale to chyba wprawa. przepis ekstra
~miska2007-09-11 22:02
Zawsze wychodzi, przepis na ciasto sprawdzony. Pychotka :) Cała blacha jest zjadana od razu.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl