Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 września 2018. Imieniny: Januarego, Konstancji, Leopolda
kategoria: zapiekanki
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 15 czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
  • 4 pomidory (z usuniętymi pestkami – pokrojone w kostkę lub pół plasterki)
  • 2 łyżki pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów z oleju
  • 2 ząbki roztartego czosnku (lub 2 mini kostki czosnkowe Knorra)
  • oregano
  • czarny mielony pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag utartego sera żółtego (ja daję Chedar)
  • 1 żółtko
Przepis:

Ciasto francuskie rozmrozić. Obciąć boki na grubości 2 cm z wszystkich boków i odłożyć na bok. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną olejem blachę.
Odciętymi paskami ciasta ozdobić brzegi zwijając je jak falbankę.
Cebulę podsmażyć na złoto na oleju i przestudzoną wyłożyć na ciasto. Posypać roztartym czosnkiem (lub kostkami czosnkowymi), oregano, pokrojonymi pomidorami, suszonymi pomidorami, utartym serem. Na wierzch wysypać pokrojone czarne oliwki. Posmarować brzegi ciasta roztrzepanym żółtkiem za pomocą pędzelka. Wygrzać piekarnik do 180 stopni. Piec 30 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl