Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 listopada 2018. Imieniny: Klaudyny, Romana, Tomasza
kategoria: makarony
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 40 dag mięsa wołowego mielonego
  • 30 dag makaronu świderki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • olej
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka pomidorów
  • 30 dag pieczarek
  • papryka w proszku
  • sól pieprz
  • 3 łyżki keczupu
Przepis:

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso mielone, dobrze podsmaż, stale mieszając. Przypraw solą, pieprzem i mielona papryką, wymieszaj. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki, dodaj do mięsa. Odsącz groszek i też włóż do mięsa. Pomidory pokrój i wraz z sokiem dołóż na patelnie. Wymieszaj wszystko i duś ok 10 min. Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, połącz z masą mięsną na patelni. Przypraw keczupem, podduś jeszcze chwile. Podawaj od razu. Możesz posypać parmezanem lub startym żółtym serem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl