Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 lutego 2018. Imieniny: Donata, Gizeli, Łukasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mleka
  • 10 łyżek sezamu
  • 5 łyżek mąki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przepis:

Piersi umyć i pokroić w paski albo niewielkie kwadraty.
Do jednej miseczki rozbić i roztrzepać jajka, dodać mleko.
Do drugiego naczynia wsypać wszystkie pozostałe składniki (mąki, sezam, bułka tarta) na panierkę, doprawić solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać.
Każdy kawałeczek kurczaka obtaczać najpierw w jajku a później w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, aż panierka będzie ładnie zarumieniona i chrupiąca.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl