![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 15 grudnia 2019. Imieniny: Celiny, Ireneusza, Niny
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mączne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierogi z kaszą gryczaną i serem![]()
Przepis: Zagnieść ciasto, włożyć do miseczki, przykryć i odstawić na godzinę. Ugotować na sypko kaszę gryczaną. Ser twarogowy rozetrzeć na gładką masę, a jeżeli jest zbyt suchy - dodać kilka łyżek mleka lub śmietany. Dodać do sera kaszę, podsmażoną w tłuszczu drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz, a jeśli ktoś lubi, może dodać miętę, wymieszać nadzienie. Rozwałkować cienkie płaty ciasta, wycinać krążki lub kwadraty, rozkładać nadzienie i lepić pierogi. Gotować w dużej ilości osolonej wody: podawać polane stopionym masłem lub margaryną. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
~iwona2011-09-02 12:50 robię często takie pierożki i są super!! ~gapa2010-11-16 13:14 Dziękuje za wspaniały przepis, właśnie teraz będę robić pierogi i na pewno zaraz wypróbuje, już ślinka mi cieknie mniam mniam |
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © Cooking.pl |