Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • Ciasto:
  • 1/2 kg mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • ciepła woda wg uznania
  • sól

    Farsz:
  • 1/4 kg dobrej kapusty kiszonej
  • grzyby suszone
  • 1 cebule
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
Przepis:

Ciasto:
Mąkę wyrabiamy z jajkiem, solą i olejem.
Stopniowo dodajemy ciepłą wodę, aby ciasto odchodziło od brzegów miski, było miękkie i nie klejące się.

Farsz:
Kapustę gotujemy do miękkość.
W między czasie przygotowujemy grzyby.
Suszone grzyby najlepiej zalać wrzątkiem i chwilę gotować. Wtedy staną się miękkie.
Cebulę przesmażamy na maśle.
Kiedy kapusta jest gotowa dodajemy suszone grzyby i cebulę, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ciasto wałkujemy na cieniutki placek około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na środek każdego kółka kładziemy farsz i zwijamy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl