Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 0,75 kg mąki
  • 0,25 l mleka
  • 2 jaja
  • 2 łyżki oleju
  • twaróg półtłusty
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
Przepis:

W miskę wsypać mąkę. Mleko podgrzać tak, by było ciepłe, ale nie gorące i zalać nim mąkę. Kiedy troszkę ostygnie wbić jaja, dodać olej i zagnieść. Farsz: ziemniaki ugotować, a kiedy ostygną zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z serem, przyprawić. Można dodać smażoną cebulkę, ale co niektórzy tego nie lubią. Pierogi trzeba robić w tradycyjny sposób, koniecznie z ząbkami, a podawać ze śmietaną i skwarkami.
źródło przepisu: babcia Wercia
przepis dodany przez: justysiah

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl