Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 września 2018. Imieniny: Maury, Milany, Tomasza
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 jabłko
  • 10 dużych truskawek
  • 3 kromki piernika
  • 1 szklanka cukru
  • ½ kostki masła
  • ¾ szklanki mąki
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki bułki tartej
Przepis:

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne.
Pokrojone owoce wsypać do rondla (jabłko w plasterki, truskawki w ćwiartki).
Zasypać ½ szklanki cukru, cynamonem i dusić owoce aż zmiękną, a sok odparuje.
Zasypać bułką tartą i wymieszać.

Masło, ½ szklanki cukru i mąkę wymieszać delikatnie zagniatając, aż zrobi się z nich drobna kruszonka.

Wysmarować masłem foremkę do zapiekanek. Wysypać pokruszonym piernikiem.
Wyłożyć na niego przestudzoną masę owocową.
Posypać kruszonką.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Nastawić na zapiekanie z góry.
Wstawić foremkę z Crumble i piec ok. 35 minut (zależnie od wielkości foremki i jak grubo jest wysypana kruszonka). Gdy kruszonka będzie złota wyjąć.
Podawać na zimno. Można podawać z kulką lodów waniliowych.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl